7 Ocak 2013 Pazartesi

Gece gece mis gibi TURTA kokusu :)

Bazen kendimizi mutlu etmek için zamanın, yorgunluğumuzun, hicbir onemi yoktur. Ve böyle durumlarda kendimize iyi gelecek şeyi bulamakta zorlanabiliriz. İşte ben böyle zamanlarda kendini mutfaga atanlardanım. Lezzetli olan hiçbir şeyden vazgeçemiyorum. Lezzet için de saat kaç olursa olsun üşenmem :)
Bugün hepiniz havanın durumundan etkilenmişsinizdir bir şekilde diye düşünüyorum. Lapa lapa yağan karla başladık güne... Kimi yerlerde çok kar, kimi yerlerdeyse kardan eser yoktu. Uyarılar falan filan derken işten eve geldim ve evde dinlenmeye karar verdim. (hafta sonları dinlenmek yerine yorulduğum için) Biraz da uyuduktan sonra, uzun zamandır yapmak isteyip de eve vakit ayırmadıgım icin yapamadıgım cok sevdigim elmali turta tarifimi yapmaya koyuldum.
Yıllardır severek yaptığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum... Turta dedim ama bu bildiğiniz sert turtalardan değil yumuşak kek gibi.
Malzemeleri her evde bulunan basit malzemeler simdiye kadar bu turtayi yiyip de begenmeyen olmadi! biraz iddalı oldu ama deneyin bakalım :)




Hazirlama suresi: 20 dakika
Pisirme suresi: 35 dakika

Malzemeler;
2 yumurta
200 gr toz seker
125 gr margarin
200 gr un
2 orta boy elma ( seftali ve armutla da cok lezetli oluyor)
Tarcin
Pudra sekeri ( uzeri icin)


Yapilisi;
1) Yumurtayi derin bir cipma kabinda mikserle iyice kopurene kadar cirpin
2) Sekeri ekleyin ve iyice cirpin
3)Kup kup kesilmiş margarini kaba ekleyin ve krema kivamina gelene kadar cirpmaya devam edin
4) Unu ekleyin ve bir kasik yardimiyla karistirarak yumusak bir karisim haline getirin
5) Orta buyuklukte yuvarlak (dikdortgen ya da kare de olabilir) bir kek kalibina staptula veya kasik sirti yarimiyla yayin
6) Elmalarin kabuklarini soyarak ince ince dilimleyin ve hamurun uzerine distan ice olacak sekilde hafif bastirarak dizin
7) Uzerine tarcin serperek, elmalarin yatay olmalarini saglayacak sekilde elinizde elmalara hafifçe bastirin
8)200 derece isitilmis firinda yaklasik 35 dakika pisin (uzeri hafif kizarsin)
9) Firindan ciktiktan sonra uzerine pudra sekeri serperek servis edin.


                               

                                                          AFİYET OLSUN HEPİNİZE :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder