28 Şubat 2013 Perşembe

Ruşeym sen ne kadar yararlı bir şeymişsin öyle!


Ruşeym kelimesini ilk duyduğumda uzak doğuya ait bir baharat filan sanmıştım ne yalan söyleyeyim :) Bundan yaklaşık 5-6 ay önce kendilerinin ne kadar faydalı bir şey olduğunu öğrendim. Yavaş yavaş keşfedilmeye başlansa da birçok kişi tarafından henüz bilinmiyor. Avrupa ülkeleri ve Amerika'da yaygın olarak kullanılıyor.

Peki, bu ruşeym neymiş? öncelikle ona bakalım Dünyada wheat germ olarak bilinen, buğdayın en tepesindeki embriyosuymuş. Bu değerli besin, buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor.

Gelelim yararlarına, e vitamini açısından  zengin, lif ve besleyici değerleri yüksek ruşeym, sindirim sistemine iyi gelip kan şekerini dengeliyormuş.



Faydalarına devam edecek olursak, Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
 E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
 Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
 Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
 Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.

Besleyici değerleri açısından annelere duyurulur. 


Toz olarak satılan ruşeymi birçok yiyecekle karıştırarak tüketebilirsiniz. Soğuk süt ve yoğurda karıştırarak, taze ve kuru meyveler ilave ederek, çorba ve salatalara serperek,  pasta,  kek, börek gibi unlu yiyeceklere 1/2 bardak ekleyerek (sindirim sistemine ve diyete katkıda bulunabilir.) tüketebilirsiniz.


Aktarlarda, marketlerde paket olarak bulabilirsiniz. (Ben Palladium Arifoğlu'ndan aldım.)


http://dogaltedavi.wordpress.com
http://bitkimarket.blogspot.com
http://www.taylankumeli.com
http://www.gurmebebek.com
http://www.dogaaktar.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder