Bugün tarifi son derece kolay lezzeti ise doyulmaz olan tortellini tarifimi sizlerle paylasmak istiyorum. Bu tarif için ben ıspanaklı tortellini kullandım, sizler sadece peynirli olanıyla da yapabilirsiniz.
Fırında Mantarlı Ispanaklı Tortellini
Bu tarifin yaninda ızgara et veya fırında somon, peynir tabağı, yeşil salata ve şarapla şahane bir cuma akşamı menüsüne dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler;
1 Paket Barilla La Collezione Ricotta ve Ispanaklı Tortellini
250 gr mantar
1 kutu çiğ krema
Tane karabiber, tuz
Parmesan veya kaşar peyniri
- Bir paketBarilla La Collezione Ricotta ve Ispanaklı Tortelliniyi bol suda tuz ekleyerek yaklaşık 13-14 dakika kadar haşlayın.
- Mantarları ister ince ince dilimleyin, isterseniz de dörde bölün bir çorba kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. (bu noktada isterseniz sarımsakla lezzeti arttırabilirsiniz.)
- Vaktiniz varsa bir kutu kremayı ekleyerek bir iki dakikada kremayla pişirin. (dilerseniz kremayı çiğ olarak da fırın kabına ekleyebilirsiniz.)
- Kaynayan tortellinileri süzerek bir fırın kabına alın ve üzerine hazırladığınız mantarlı kremalı sosu dökün.
- Tane karabiberle lezzetlendirin ve üzerine varsa parmesan peyniri yok ise kaşar peyniri (hatta eski kaşarla kaşar peynirini karıştırarak)
- 200 derece fırında 10 dk peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder